Ben je op zoek naar iets meer creativiteit voor jouw Instagram pagina? Lees dan deze blogpost. Ik ga je meenemen in 5 verschillende foto apps die je kan gebruiken om jouw Instagram game naar een hoger level te tillen. Je kan natuurlijk ook al veel in de Instagram app zelf, maar wil je net wat mer creatieve vrijheid dan zijn deze 5 foto apps voor jou!

1. Snapseed

Snapseed is een bewerkingapp afkomstig van Google en hier kan je werkelijk alles mee. Als eerst kan je natuurlijk de reguliere bewerkingen op je foto toevoegen, zoals lichter maken of meer contrast toevoegen. Daarnaast biedt de app ook effecten die jij aan jouw foto toe kan voegen. Zoals een korrelige film voor een meer vintage vibe of een verschillende mooie zwart wit filters. Het mooiste van deze app is dat je niet alleen effecten aan je foto kan toevoegen, maar ook onderwerpen uit jouw foto kan verwijderen. Staat er net ergens een lantaarnpaal die je niet mooi vindt in de foto. Gebruik dan de tool egaliseren en je kan heel precies die lantaarnpaal weghalen. Ook kan je plaatselijk iets lichter maken in plaats van gelijk de gehele foto. Dit kan je doen met de tool selectief en penseel. Een super uitgebreide app om zeker eens uit te proberen en te kijken wat er allemaal mogelijk is!

2. VSCO

Wil jij nu juist een simpelere bewerkingsapp die alleen controle biedt over de presets die je aan jouw foto toevoegt? Dan is VSCO misschien iets voor jouw. Deze app heeft veel verschillende presets, veel gratis en sommige zijn betaald. In de app kan je gedetailleerd afbeeldingen aanpassen. Zo kan je de preset minder heftig maken door twee keer op de preset te drukken en de balk aan te passen. Als jij jouw foto net wat donkerder wilt maken kan je dit instellen bij aanpassingen. Ook kan je een frame aan jouw afbeelding toevoegen.

3. Unfold

Wil jij jouw Instagram stories van te voren al maken? Dan zou ik zeker een kijkje nemen bij de app Unfold. In deze app kan je verschillende Instagram stories maken zonder ze direct te hoeven posten. Je kan er voor kiezen om meerdere pagina’s achter elkaar te maken of één. Als je een pagina aanmaakt kies je een stijl uit. Zo zijn er weer verschillende presets. Ook kan je er voor kiezen om andere presets aan te schaffen. Zo vond ik de preset film mooi en heb ik er voor gekozen deze te kopen. Hierna voeg je de foto(s) aan de pagina toe die jij wilt laten zien en kan je ook nog tekst toevoegen aan de pagina. Het lettertype, regelafstand, letterafstand enzovoort kan je ook weer aanpassen. Zo wordt jouw Instagram story ook echt jouw stijl. Natuurlijk kan je sommige presets ook gebruiken voor het maken van een Instagram post in plaats van een Instagram story.

4. Over

Nog meer creatieve vrijheid dan bij Unfold? Kijk dan naar Over. Deze app is ook bedoeld voor het maken van Instagram stories, maar ook goed te gebruiken bij het maken een Instagram post. De presets in deze app zijn anders dan die van Unfold. Je hebt meer gratis presets om uit te kiezen, maar het grootste verschil tussen de twee apps is dat je in de Over app kan werken met lagen. Zo krijg jij meer creatieve vrijheid, omdat je zelf kan bepalen hoe jouw foto of story er uit ziet. Je kan hierdoor ook gave effecten toevoegen aan je foto. Zoals een stuk kleding glitterend maken of de lucht van krantenpapier maken.

5. UNUM

Deze app is bedoeld voor het plannen van jou Instagram post. Wil je graag zien hoe jouw Instagram pagina er uit voordat jij jouw foto post of wil je zien hoe verschillende foto’s met elkaar samen werken? Dan is deze app ideaal. Je kan de foto’s die je aan de app hebt toegevoegd wisselen, zodat jij jouw ideale Instagram grid al van te voren kan instellen zonder dat je dit ‘live’ hoeft uit te proberen

Wil jij nu meer weten hoe je een puzzelgrid maakt voor op Instagram zoals hier naast neem dan een kijkje bij dit artikel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *