Hou jij van kleurrijke reisfotografie of ben je fan van de film The Grand Budapest Hotel en de mooie scene waar deze film zich af speelt. Dan zou ik zeker een kijkje nemen naar dit boek.

In het boek Accidentally Wes Anderson vind je de mooiste kleurrijke gebouwen van over de hele wereld in de stijl van Wes Anderson. Het zijn super veel verschillende gebouwen maar de foto’s hebben allemaal een ding gemeen: ze zijn recht van voren gefotografeerd en perfect uitgelijnd. De kleurrijke foto’s zijn daarom erg pleasing to the eye.

Kleurrijke foto’s, symmetrische lijnen en unieke architectuur

Als je bekend bent met de films van Wes Anderson dan lijkt het alsof de kleurrijke gebouwen die in zijn films voorkomen nergens anders te vinden zijn. De stijl van Wes Anderson is te beschrijven als symmetrisch, unieke architectuur, retro en kleurrijk. Met de tijd zijn veel mensen fan geworden van deze stijl. Ook komen er steeds meer plekken bij die in deze stijl worden gebouwt. Zo ontstond er een Instagram pagina genaamd Accedentally Wes Anderson gemaakt door Wally Koval, om al deze plekken een platform te geven.

Terwijl de fan groep van deze stijl fotografie groeide en meer mensen de Instagram pagina begonnen te volgen heeft auteur Wally een verzamelboek gemaakt over al deze mooie plekken. Op bijna elke pagina vind je een foto van een andere fotograaf terug met een stukje tekst over het gebouw in de foto.

Reis je nu ook graag de wereld over op zoek naar mooie plekken om te fotograferen? In dit boek vind je aan het begin van ieder hoofdstuk een lijst. Op deze lijst zie je de plekken waar de foto’s zijn gemaakt. Zo kan je zelf deze plekken ook op zoeken en de gebouwen op jouw eigen manier vast leggen. In het boek zelf kan je uren weg dromen. Er staan wel meer dan 200 foto’s in het boek en allemaal totaal andere gebouwen, landschappen of objecten. Het boek zelf is geen groot koffietafel boek, maar groot genoeg om te kunnen genieten van de prachtige foto’s.

Ben je nu benieuwd geworden naar het boek Accidentally Wes Anderson hier onder kan je hem aanschaffen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *